Ο δρόμος προς την αυτογνωσία - George Chatzivasilas

''Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την ζωή σου αν δεν το αποφασίσεις εσύ ο ίδιος.''


Ο Γιώργος Χατζηβάσιλας έχει γράψει έναν μικρό οδηγό αυτοβελτίωσης, με απλά λόγια και μικρές κινήσεις που θα βοηθήσουν τον κάθε έναν να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του, και να μπορέσει να βάλει ένα πρόγραμμα προκειμένου να τους πετύχει.




Ο συγγραφέας του βιβλίου ''Ο δρόμος προς την αυτογνωσία'' όντας και ο ίδιος Personal και Business Coach, γράφει αυτόν τον οδηγό, που αποτελείται από 16 κεφάλαια. Ξεκινάει βήμα βήμα, από το να βρει κάποιος τις αξίες του, και συνεχίζει θέτοντας 93 ερωτήσεις αυτογνωσίας, που απαιτούν πολύ σκέψη, και βοηθούν σε πολλά επίπεδα. Έπειτα, αναλύει την δύναμη που έχει η απόφαση και παραθέτει τις διαφορές ανάμεσα στον στόχο και το ''όνειρο''. Μεγάλη έμφαση δίνεται και στην διαχείρηση του χρόνου, το πόσο κακό κάνει η αναβλητικότητα, και τη σημασία του σωστού προγραμματισμού. Φτάνοντας προς το τέλος, αναφέρεται στην σημασία του να είναι κανείς περίεργος στην ζωή του, αλλά και στην δύναμη του να λέει όχι όταν δεν θέλει να κάνει κάτι.

Κάθε κεφάλαιο είναι μικρό, δομημένο με απλές λέξεις, ενώ στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και η αντίστοιχη βιβλιογραφία, την οποία φαίνεται πως ο συγγραφέας έχει μελετήσει αρκετά. Τα περισσότερα πράγματα που αναφέρονται σε αυτό το βιβλίο, λίγο πολύ τα γνώριζα, όμως αυτό που ξεχώρισα είναι το κομμάτι με τις 93 ερωτήσεις αυτογνωσίας. Πέρα από το ότι αφιέρωσα πολύ χρόνο με τον εαυτό μου προκειμένου να τις απαντήσω, με βοήθησε πολύ στο να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που τα σκεφτόμουν με άλλον τρόπο, να αναθεωρήσω πρόσωπα και καταστάσεις, και φυσικά να γνωρίσω ακόμη περισσότερο τον εαυτό μου. Από τότε που έγραψα τις απαντήσεις, ανατρέχω πολλές φορές σε αυτές, και με βοηθούν σε διάφορους τομείς της ζωής μου!


Το βιβλίο ''Ο δρόμος προς την αυτογνωσία'' από τον George Chatzivasilas κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου