Wallace Stevens - Ποιήματα , Διαγωνισμός

Οι εκδόσεις Ρώμη, δίνουν την ευκαιρία στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, να γνωρίσει το έργο του Αμερικανού ποιητή Wallace Stevens. Σε μια προσεγμένη έκδοση, έχουν επιλεχθεί ποιήματα από το 1913- 1957, τα οποία και βοηθούν στο να αποκτήσει ο αναγνώστης μια πιο πλήρη ματιά του έργου του, σε μετάφραση Πέτρου Γκολίτση


Wallace Stevens - Ποιήματα

Ο Wallace Stevens (1879 - 1955), στέκεται επάξια δίπλα στους Έλιοτ και Καβάφη, ενώ θεωρείται από τους πιο αντιπροσωπευτικούς ποιητές της γενιάς του. Παρόλα αυτά,  η παρουσία του στη χώρα μας δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρή. Μέσα από αυτόν τον τόμο (402 σελίδες) καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα του έργου του, ενώ βοηθάει αρκετά η ύπαρξη των ποιημάτων και στην αρχική τους γλώσσα. Από την άλλη, ο μεταφραστής του συγκεκριμένου έργου, Πέτρος Γκολίτσης είναι και ο ίδιος ποιητής, όμως σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνει το πρωτότυπο κείμενο. 

Ο Wallace Stevens σήμερα έχει αναγνωριστεί ως κλασικός, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το έργο του είναι κατά βάση μοντερνιστικό. Προς το τέλος του ποιητικού του έργου, και κατ' επέκτασιν της ζωής του, απέσπασε αρκετά βραβεία, ενώ εκλέχτηκε διδάκτορας αρκετών πανεπιστημίων. Το 1955 εκδόθηκαν συγκεντρωμένα τα ποιήματά του, σε μια συλλογή με τίτλο '' The Collected Poems of Wallace Stevens'',  η οποία και απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης καθώς και το Pulitzer ποίησης. 

----

Για τους αναγνώστες του readoclock.gr, οι εκδόσεις Ρώμη, κάνουν δώρο ένα αντίτυπο με τα ποιήματα του Wallace Stevens. Για να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής πατήστε εδώ .

1 σχόλιο: