Ανεξιχνίαστοι Φόνοι - Αληθινά Εγκλήματα - Άμπερ Χαντ , Έμιλι Τ. Τόμσον

 Πριν από λίγες ημέρες επισκέφτηκα το πατρικό μου, και το βασικό θέμα συζήτησης που απασχολεί μια κόρη με την μητέρα της είναι τι βιβλία διαβάσαμε, ποιά μας άρεσαν, ποιά πρέπει να δανείσει η μια στην άλλη και τα λοιπά και τα λοιπά! Μέσα σε αυτήν την κουβέντα λοιπόν, η μητέρα μου θυμήθηκε ότι θέλει να μου δανείσει ένα βιβλίο το οποίο είχε βρει σε μια εφημερίδα και πίστευε ότι θα μου αρέσει. Και δεν είχε άδικο! Από τον τίτλο κιόλας μου κέρδισε το ενδιαφέρον, η δε ανάγνωση του ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες! Και φυσικά δεν πρόκειται να πάρει ποτέ πίσω - συγγνώμη μαμά! 

Ανεξιχνίαστοι Φόνοι, Αληθινά Εγκλημάτα ο τίτλος και μέσα στις σελίδες του κρύβονται τα πιο γνωστά και ειδεχθή εγκήματα που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εξιχνιαστεί.

True crime υποθέσεις που δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα
Το βιβλίο περιλαμβάνει 20 υποθέσεις εγκλημάτων από το 1912 έως το 2010. Αληθινά εγκλήματα, άλλα γνωστά και άλλα όχι, εξετάζουν τους φόνους, τις μαρτυρίες και τους πιθανούς ενόχους, αφήνοντας τη φαντασία του κάθε ανανγώστη να σκεφτεί τι θα μπορούσε να έχει συμβεί. Σε κάθε ιστορία υπάρχουν φωτογραφίες της εποχής, είτε από τα θύματα είτε από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ πολλά σχεδιαγράμματα και αναλύσεις προσπαθούν να ρίξουν φως στο τούνελ.

Μέσα στις 20 αυτές ιστορίες βρίσκεται και η ιστορία της Μαύρης Ντάλιας, του Ζόντιακ αλλά και των φόνων που έγιναν πριν κάποια χρόνια στο Λονγκ Άϊλαντ. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για αυτές τις υποθέσεις, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, μέσα από το οποίο βλέπουμε πως έχει εξελιχτεί η αστυνομική έρευνα, τι λάθη γινόντουσαν, και πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να έχει διαμορφωθεί η έκβαση της κάθε υπόθεσης. Επίσης, μπαίνεις στο τριπάκι να σκεφτείς τα κίνητρα και τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν κάποιον στο φόνο. Είναι αρκετά ντοκιμαντεριστικό και σου δείχνει πολλές πλευρές, όλους τους ενόχους και όλες τις μαρτυρίες. Έχει γίνει απίστευτη έρευνα και η αλήθεια είναι ότι αρκετές υποθέσεις που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, με έκαναν να ψάξω περισσότερες πληροφορίες για αυτές. Όμως το πιο βασικό που μένει κλείνοντας το είναι αυτό που μας δίδαξε ο αγαπημένος Σκούμπι Ντου (ω, ναι!). Τα χειρότερα τέρατα δεν είναι τα ίδια τα τέρατα, αλλά οι άνθρωποι...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου