Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες - Έλενα Φαβίλι & Φραντζέσκα Καβάλο

Το σημερινό post δεν απευθύνεται -μόνο- σε εσάς, αλλά και στα παιδιά. Το σημερινό βιβλίο είναι μια συλλογή παραμυθιών, διαφορετική όμως από όλα τα υπόλοιπα!

Η Έλενα Φαβίλι και η Φραντζέσκα Καβάλο, με τη βοήθεια 60 αναγνωρισμένων εικαστικών παγκοσμίως, μας παρουσίαζουν έναν τόμο με 100 ιστορίες 100 γυναικών που με το δικό τους τρόπο άλλαξαν τον κόσμο! 

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες, η ζωή 100 σπουδαίων γυναικών



Η αλήθεια είναι ότι λίγο πολύ, όλοι μεγαλώσαμε με παραμύθια, παραμύθια όπου η φτωχή και ανήμπορη ηρωίδα έβρισκε τον πρίγκηπα των ονείρων της, τον παντρευόταν και έζησε αυτή καλά και εμείς καλύτερα! Προσωπικά, σαν παιδί απεχθανόμουν αυτά τα παραμύθια, τα βαριόμουν φριχτά μιας και από ένα σημείο και μετά ήξερα τι θα γίνει παρακάτω! Ίσως αυτός είναι και ένας λόγος που θέλω να ασχοληθώ με την παιδική λογοτεχνία... 

Προφανώς το ίδιο σκέφτηκαν και οι συγγραφείς του βιβλίου, ένα βιβλίο που χρηματοδοτήθηκε με τις περισσότερες χορηγίες που έχουν καταγραφεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, και έτσι μας συστήνουν τη ζωή και το έργο, 100 γυναικών που εμπνέουν, που αποτελούν ινδάλματα για κάθε μικρό ή και μεγάλο κορίτσι εκεί έξω, που θέλει να κυνηγήσει το όνειρο του, και να πιάσει τη ζωή στα χέρια του, χωρίς να περιμένει κανέναν πρίγκηπα να τη σώσει!



Σύμφωνα με τις εκδόσεις Ψυχογιός, από τις οποίες ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί στη χώρα μας, σε μετάφραση Έρρικας Πάλλη, το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9 εως 16 ετών. Η γλώσσα του είναι πολύ απλή και κατανοητή, και πιστεύω πως ακόμη και κάποιο μικρότερο παιδί σίγουρα θα μπορούσε να το διαβάσει ! 

Οι επαναστάτριες ηρωίδες του βιβλίου προέρχονται από διάφορους χώρους, από την τέχνη, την πολιτική, τον αθλητισμό. Από γυναίκες που έσωζαν ζωές στον πόλεμο, γυναίκες που μπόρεσαν να κάνουν καριέρα σε χώρους ανδοκρατούμενους, ράπερ, ντράμερ  και πειρατίνες ! Γυναίκες που έκαναν σπουδαίες ανακαλύψεις, γυναίκες που πάλεψαν για τα όνειρα τους, γυναίκες που πήγαν κόντρα στα ''πρέπει'' και στις απανωτές απορρίψεις... Αλλά κυρίως γυναίκες που επαναστάτησαν, που κατάφεραν να αφήσουν ένα μικρό κομμάτι τους στην ιστορία, και που θα εμπνέουν καθημερινά μικρά και μεγάλα κορίτσια !


Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες
online πατώντας ΕΔΩ!


Διαβάστε το δεύτερο βιβλίο της σειράς ΕΔΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου