Chevy Stevens Marathon part 1

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους!

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο...Έχουμε το post που ζητήσατε πολλοί , το post με τη γνώμη μου για όλα τα βιβλία της Chevy Stevens !

Τη Chevy Stevens τη γνώρισα μέσα από το πρώτο βιβλίο της που διάβασα (που είναι το δεύτερο της ) , το Το Στίγμα, ένα βιβλίο που διάβασα απνευστί . Έτσι ,μόλις βρέθηκε τυχαία μπροστά μου Η Εξαφάνιση δεν το σκέφτηκα καθόλου... Κάπως έτσι αποφάσισα ότι η συγκεκριμένη συγγραφέας αξίζει την προσοχή μου, και αποφάσισα να ξεκινήσω το #ChevyStevensMarathon ! Έτσι, ένα μήνα περίπου μετά, είμαι σε θέση να σας μιλήσω για το αν όντως αξίζει η συγκεκριμένη συγγραφέας όλα τα βραβεία και τον... χαμό που έχει προκαλέσει !

#ChevyStevensMarathon ένας λογοτεχνικός μαραθώνιος με βιβλία από την αγαπημένη συγγραφέα


* ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ / CHEVY STEVENS 

Chevy Stevens Το Στίγμα


Υπόθεση :

Η Σάρα Γκάλαχερ, είναι μια νεαρή γυναίκα που ετοιμάζεται να παντρευτεί. Έχει ήδη μια κόρη, και η ζωή της φαίνεται όμορφη. Όμως έχει ένα κενό μέσα της που δεν την αφήνει σε ησυχία. Η εύρεση των βιολογικών της γονιών... Μια ιστορία που ξεκινάει με την πρόσληψη ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ, για να οδηγήσει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις...

Η βιολογική της μητέρα μόλις τη συναντάει την διώχνει αμέσως... Και τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους με την αποκάλυψη της ταυτότητας του πατέρα της... Ο βιολογικός της πατέρας είναι ένας κατα συρροήν δολοφόνος και βιαστής. 

Η Σάρα κλονίζεται και σκέφτεται διάφορα. Αξίζει να δώσει μια ευκαιρία στον πατέρα της; Ή θα πρέπει να ανησυχεί εάν έχει τον φόνο στο αίμα της; 

Οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη, όταν ο πατέρας της την εντοπίζει και αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος για την ίδια και το παιδί της.

Η ιστορία είναι με τη μορφή συνεδριών, και σε κάθε κεφάλαιο η πρωταγωνίστρια διηγείται τι συνέβη στη ζωή της, στην ψυχαναλύτρια που την παρακολουθεί . 

Η γνώμη μου :

Καταρχήν βρήκα πολύ πρωτότυπο τον τρόπο αφήγησης, το ότι διηγείται δηλαδή τα γεγονότα στην ψυχαναλύτρια της. Αυτομάτως η αφήγηση γίνεται πιο άμεση και πιο ζωντανή.

Η πρωταγωνίστρια είναι πάρα πολύ συμπαθής, και οι προβληματισμοί της σχετικά με τη ζωή της, τις σκέψεις της για τον πατέρα της και όσα νιώθει σε βάζουν σε σκέψεις και έχουν λογική, σε αντίθεση με άλλα βιβλία που οι πράξεις των ηρώων δεν δικαιολογούνται. 

Η υπόθεση είναι γεμάτη ανατροπές, πολλές φορές απρόβλεπτες! Η αφήγηση είναι δυναμική και κινηματογραφική, πολλές φορές νιώθεις ότι βλέπεις ταινία! 

Σε κάποια σημεία προς το τέλος, γίνεται λίγο υπερβολικό όχι ως προν την εξέλιξη, αλλά ως προς την περιγραφή των γεγονότων, χωρίς όμως να κάνει... κοιλιά !

Η βαθμολογία μου : 3,9 / 5 

----------

* Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ / CHEVY STEVENS 

Chevy Stevens - Η Εξαφάνιση


Υπόθεση :

Σε αυτό το βιβλίο, η Αν Ο΄ Σάλιβαν διηγείται τη δική της ιστορία...τρόμου στην ίδια ψυχαναλύτρια με το προηγούμενο βιβλίο!

Η Αν είναι μια μεσίτρια που ετοιμάζεται να κάνει μια ανοικτή επίδειξη σπιτιού. Ένας υποψήφιος πελάτης όμως θα αποδειχτεί ο μεγαλύτερος εφιάλτης της, αφού την ακινητοποιεί και την απαγάγει σε ένα απομονωμένο σπίτι. 

Εκεί θα ζήσει πολύ άσχημες στιγμές, αφού αυτός ο άντρας την κακοποιεί και φαίρεται περίεργα, χωρίς να της μαρτυράει τα αίτια της απαγωγής. 

Μετά από αρκετό καιρό η Αν καταφέρνει να το σκάσει, όμως ο φόβος θα έχει τρυπώσει για πάντα μέσα της... Όμως και πάλι μπορεί να ξεχάσει αυτά που έζησε; Μήπως η ζωή της κινδυνεύει ακόμα; 

Η γνώμη μου :

Όπως και στο Στίγμα, έτσι και σε αυτό το βιβλίο έχουμε μια πολύ συμπαθητική ηρωίδα! Η απαγωγή της και τα βασανιστήρια που πέρασε είναι γραμμένα τόσο παραστατικά που σε πολλά σημεία σε κάνει να ανατριχιάζεις. 

Η αφήγηση και εδώ είναι πολύ γρήγορη , άμεση και η πλοκή είναι πολύ ανατρεπτική! Το βιβλίο ξεκινάει με την Αν να διηγείται αυτά που πέρασε στην ψυχαναλύτρια, και αν και γνωρίζουμε ότι το έχει σκάσει από εκεί, η αγωνία για το τι θα συμβεί δε σε αφήνει σε ησυχία!

Βέβαια σε αυτό το βιβλίο εντόπισα κάποιες υπερβολές, όμως και πάλι δε σε ξενίζουν τόσο πολύ! Το τέλος δε, είναι πολύ ανατρεπτικό, αν και...τραβηγμένο! Μόνο για την ανατροπή, και για την αγωνία που έχεις σε όλη τη διάρκεια του βιβλίου δεν απογοητεύεσαι ! Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί και να μην μου άρεσε! 

Η βαθμολογία μου: 3,7 / 5 

----------

ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ / CHEVY STEVENS 

Chevy Stevens - Πουθενά Να Κρυφτείς


Υπόθεση :

Σε αυτήν την ιστορία δεν έχουμε μια πρωταγωνίστρια, αλλά τρεις! Για την ακρίβεια τρεις αδερφές, πολύ αγαπημένες και δεμένες, ορφανές από μητέρα, που έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αλκοολικό πατέρα. Πάνω σε έναν τσακωμό, και για να προστατέψει την αδερφή της , η μια εκ των τριων σκοτώνει τον πατέρα τους. Φοβισμένες , αποφασίζουν να το σκάσουν πριν να είναι αργά. 

Όμως τα προβλήματα μόλις ξεκινάνε, αφού οι αδερφές πέφτουν πάνω σε δύο αγόρια που αντί να τις βοηθήσουν τις απαγάγουν και τις κακοποιούν...

Έπειτα, βρισκόμαστε στο μέλλον, όπου οι αδερφές έχουν αλλάξει πια την ταυτότητα τους, και έχουν αφήσει πίσω το σκοτεινό τους παρελθόν... Όμως αυτό δεν τις αφήνει πίσω...

Από τη μια, θέλουν να πάρουν εκδίκιση από αυτούς τους άντρες, και απο την άλλη φοβούνται μήπως κάποιος γνωρίζει το μυστικό τους...

Η γνώμη μου :

Το συγκεκριμένο βιβλίο η αλήθεια είναι πως δε μου άρεσε, και αυτό γιατί με κούρασε αρκετά... Ένα γεγονός που με κούρασε είναι η συνεχής εναλλαγή των αφηγήσεων των πρωταγωνιστριών...

Δεν μπόρεσα να δεθώ με κάποια από τις αδερφές, ούτε να δικαιολογήσω τόσο κάποιες από τις πράξεις τους και τα κίνητρα τους. Επίσης, πολλά σημεία ήταν βαρετά, με περιγραφές που θα μπορούσαν να λείπουν...

Σίγουρα έιχε και αυτό γρήγορη πλοκή, όμως δεν είχε κάποια ανατροπή, ήταν μια απλή αφήγηση γεγονότων... Το διάβασα σχεδόν με το ζόρι, και πολλές φορές σκεφτόμουν ότι αποκλείεται να το έχει γράψει η ίδια αυτό ! Γενικά, από όλα της τα βιβλία νομίζω πως ήταν το χειρότερο της...

Η βαθμολογία μου : 1,5 / 5

----------

Αυτό ήταν το πρώτο μέρος, με τα πρώτα τρια βιβλία της Chevy Stevens που διάβασα . Εάν εξαιρέσω το Πουθενά να Κρυφτείς , τα υπόλοιπα δυο ήταν πολύ δυνατά, ανατρεπτικά και γρήγορα ! 

Δεν ξέρω εάν θεωρούνται αστυνομικά αλλά θα τα χαρακτήριζα σίγουρα ψυχολογικά θρίλερ. Αυτό που μου άρεσε στα βιβλία της Chevy Stevens είναι ότι δε μένει στην επιφάνεια των χαρακτήρων αλλά εμβαθύνει στη ψυχολογία τους και στα βαθύτερα αίτια που προκαλούν τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα των ηρώων ... Επίσης, τα περισσότερα γεγονότα είναι αληθοφανή, μπορούν όντως να συμβούν όσο τραβηγμένα και αν είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου